top of page

Werkwijze

Na een vrijblijvende kennismaking om te ervaren of de ‘klik’ er is, beslis jij of je effectief met mij aan de slag wilt gaan.

Eerste contact

Na het eerste contact (telefonisch of email) kan je beslissen of je gebruik wilt maken een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit is optioneel, duurt 15-20 minuten en is gratis. Dit kan telefonisch, online of in de praktijk. Een goede manier om te kijken of de therapie en therapeut bij je past.

 

Voor het eerste consult stuur ik je een behandelingsovereenkomst, deze kan je vast doorlezen en zo mogelijk invullen. En deze graag meenemen naar het eerste consult.

Intakegesprek - eerste consult


Het eerste consult is een uitgebreid intakegesprek (1-1,5 uur) en ga ik zo goed mogelijk inventariseren wat je probleem is. Om dit duidelijk te krijgen zal ik je veel vragen stellen, hoe je jouw probleem lichamelijk ervaart, welke gedachten er zoal door je heen gaan en welke emoties er in je opkomen. Wat wil je onderzoeken en wat wil je bereiken?

Naar aanleiding van jouw hulpvraag formuleren we samen een doel en stellen we een behandelplan op. Dit doel zullen we tijdens de sessies steeds als leidraad houden. Het kan zijn dat je tijdens de sessies het doel zult willen bijstellen.

Van tevoren is echter niet aan te geven hoeveel sessies nodig zullen zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de complexiteit en de aard van de problematiek en je bereidwilligheid. Na een aantal sessies evalueren we of we de doelen hebben gehaald of niet en of we op de goede weg zijn.

 

bottom of page