top of page

Tinnitus

Ben jij één van de ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland die last heeft van tinnitus (oorsuizen)? 

Tinnitus

Heb jij last van tinnitus (oorsuizen)? Hoor jij een permanent geluid (piep, suizen, brommen etc. etc.) dat niet van buitenaf komt?

Ondervind je hinder van tinnitus in je dagelijks leven?

Heb je hierdoor last van: slaapproblemen, vermijden van sociale contacten, concentratieproblemen, problemen met werken, minder goed kunnen ontspannen, gevoel gevangene te zijn, machteloos, boos, onzeker etc.?

​Tinnitus kan voortkomen uit verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld beschadiging van de haarcellen, ouderdom, blootstelling aan lawaai, overactieve hersencellen en nog veel meer.

​Raadpleeg altijd eerst je huisarts; deze zal onderzoeken of er een duidelijke oorzaak is voor je tinnitus. Tinnitus heeft meestal geen ernstige oorzaak. Vaak kan de arts geen duidelijke reden vinden voor het probleem.

En nu? "Er maar mee leren leven"?

Er is (tot nu toe) nog geen genezing voor tinnitus, dat kan ontmoedigend zijn. Echter, je kunt stappen ondernemen om de impact ervan in het dagelijks leven te verminderen.

Hypnotherapie kan ondersteunend zijn om de focus op tinnitus en de last die je ervaart van tinnitus te verminderen, waardoor je meer kunt ontspannen en beter kunt deelnemen aan (sociale) activiteiten. Door het aanpassen van je levensstijl; je gedrag en denkwijze met betrekking tot tinnitus, en in de activiteiten die je wel of niet onderneemt.

​In de sessies leer je begrijpen hoe tinnitus ontstaat en ontvang je praktische tips om beter om te gaan met de emotionele en fysieke reacties die het met zich meebrengt. Je leert het storende geluid van tinnitus naar de achtergrond te verplaatsen. Het aantal sessies per persoon verschilt sommige zijn al geholpen met twee à drie sessies anderen met meer. Maar dit hangt van af van verschillende factoren en de aard van de tinnitus.

 

bottom of page